25 mars 2022

Lite lycka får man unna sig

 Första mejlet idag var inte skräp. Det var texten "Du har sålt en bild" - från Mostphotos -  det händer inte så ofta men nu var det andra gången på kort tid. Härligt! Tänk att någon finner en bild av mina som passar till något  - kanske till en trycksak, för det är filer. Idag var det min bild på får som åter igen fann gehör. Nu skulle jag naturligtvis visat bilderna... men icke det blir idag.  Har foton i Printler också men där säljs de upptryckta . En enda har sålts där och jag blev förvånad, ett gammalt fönster - kanske har jag skrivit om det tidigare -men det känns så stort. Det känns som det är miljoner bilder i utbudet. Mostphotos har jag varit med i femton år - borde kanske sätta dit några nya.  Men det är så mycket annat som pockar på. Tyvärr fotar jag inte på samma sätt som förr - nu är det telefonen... längtar egentligen att ta fram en riktig kamera! En annan känsla!

Apropå skräppost - har fått ovanligt mycket sånt på sistone. "Du är utvald" "Du har vunnit" "Du måste betala 20 kr för att få ditt paket" - läser inte mer innan jag raderar. USCH.

Ikväll Masked Singers och Svenska Nyheter. Undviker "vanliga "nyheter men en gång om dagen blir det. Ja, och en del träffar mina öron då radion "skvalar".

Skrev jag att jag upptäckte att jag har släkt både i Ryssland och Ukraina. 

MyHeritage släktforskningsprogram och DNA-testet var ju något att roa sig med.

Som jag säkert skrivit förut så vet jag nu att jag har en viss procent inuit i mig.... 

Ha det gott! Har fått för mycket frisk luft idag så detta blev ett trött inlägg....Lite vårstädning har startat.

PS När jag ska sätta etiketter (som det heter här) så ser jag att jag har "Trend 2011" - undrar ... kollar en annan dag.....

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

En viss procent av vad ..? Eller är det hemligt?'
Jag ska också testa detta med DNA .., att där finns samiskt påbrå, det tror jag mig veta, kanske också norskt - det är ju inte långt från Dikanäs till Norge?
Spännande!

lifeblog sa...

Skandinavisk 75,5% Finsk 21,2%

Västasiatisk 2,5% Inuit 0,8%


Antal matchningar 18475, 15800, 66 och 13 matchningar inuit!

Dom där 13 har danska och norska namn.

Gör det spännande! Har inte tagit kontakt med någon - mejladresser finns