11 april 2022

Stilla veckan

Stilla veckan
 


Stilla veckan - ja, det är det väl nästan alltid här på "min horisont".

Idag är det värre än vanligt. Första veckan sen i oktober så är det ingen skrivarkurs...

Terminen slut.

Tomt. Inget att hänga upp dagen på....  Men - initiativet att fixa en grupp på Facebook - ja, det känner jag redan nu är mycket - ja, trösterikt - ja, det kan jag kalla "tillståndet" - vi får peppa varandra att fortsätta skriva och sedan maila till varandra... Så bra!

OCH den 22 augusti så syns vi igen via Zoom! 

Hur det ska gå med mitt skrivande - ja, det får vi se. Har redan gått loss på mitt synopsis/utkast. Har stuvat om ordentligt. Tog tacksamt till mig kurskamraternas omdömen. 

Förstår inte riktigt varför jag lade handlingen där den utspelar sig. Det är som om den ville det själv. Sitter med bilkartan över Norges norra del till att börja med. Sen framför tv'n och You Tube där folk åkt bil, cyklat och gått och filmat de platser jag skrivit om! Så praktiskt! Tala om research !           Helt onödig tidspillan egentligen.... men kul. (Det var inget uteväder!!) Sen slutade det med att jag såg Bäckström  - om jag kanske ska kalla det research också? Nja, inget likhet alls....... Tja, skrivandet, roligt är det. 

Efter snökaoset så blir det att vänta på våren ett tag till. Plötsligt en dag så är det dags att fixa med pallkragarna och lite lagom krattning. Så att drängen kommer fram och kan jobba när det är så dags. Han har varit på vintervila. Funderar om han ska få lite mera jobb till sommaren. På baksidan av huset. Vi får si vad den lille roboten ska orka med att klippa.

För att skingra tankarna från att det inte är Zoom-träff så ska jag packa bilen och köra till ett underbart ställe. Återvinningscentralen! OCH på vägen hem kör jag förbi Granngården och köper jord och  viltfoder. Det är ett tag kvar innan jag gör uppehåll i matningen. Så är det en del målning på altanen.  Jag längtar att få sitta i lagom värme på altanen....

Men mest av allt önskar jag fred i  Europa. Orkar ej skriva mera om detta.


Ha det gott!4 kommentarer:

Monica sa...

Vilken söt kisse! Så fin! Och hoppas du såg lite blommor också på Granngården, de påminner om liv i allt det fasansfulla. Ja, de knoppas och blommar som förr i alla färger och en stund får vi skingra tankarna lite.
Lycka till med allt och hoppas du får soliga stunder på altanen snart.
Vet inte om jag fattat rätt men tror du bor i Dalarna, jag bor i södra Stockholm och vi har nog haft ungefär samma årstid nu igen men idag är det blå himmel.

lifeblog sa...

Hej Monica! Har du någon blogg ?

Tack för att du tyckte om bilden av Ina. Hon var en övergiven sommarkatt som vi köpte på katthemmet .. hur kan man överge en så underbar katt?
Hon finns på många foton!!

Ja, här i Dalarna - Vansbro km - så upplevde vi det värsta snöfallet förra fredagen! Snöflingorna var stora som chips! 30 - 40 cm... men nu tinar det mycket - skönt.
Blev ingen Granngård för mig igår - idag eller i morgon!!
Handelsträdgården har öppnat - kanske jag tar en tur dit ....

Lycka till med allt själv!

Finns du på instagram? kanske? Jag finns där som fototokan!!!

Monica sa...

Hej igen! Precis så gjorde dotter och man när en av katterna bara lugnt och fint la sig ned hos dem, en katt som drog sig undan allt och alla i vanliga fall. Hon fick följa med dem hem från katthemmet och hon blev 21 år, helt otroligt och jag tyckte om henne som en människa minst, vi saknar henne och har foton inramade och hon var alldeles speciell.

Jag haft två bloggar men en dag slutade jag, bestämde mig bara och det känns bra.
Läser några få och hittade dig och ska läsa mer. Instagram har jag ett konto reg. men tror det får vila så.

Önskar dig en fin och solig påsk. Jag planterade riktigt mycket före denna andra vinter och kyla och faktiskt klarade sig precis alla påskliljor, penséer, violpenséer och primulor trots minus 10 om nätterna.

Nu känner jag för mera färgprakt, behöver det känns det som. Och jag haft tur, köpt till väldigt bra priser på Byggmax och vänner rusade till sina men där fanns inte en blomma som på vårt.

lifeblog sa...

Har skrivit till dig två gånger nu och precis då jag ska publicera så försvinner det! Nå det var väl inget "märkvärdigt" - har köpt några penseer och påskliljor och har vid trappan - färgprakt måste man ha! Ja, det skrev jag - och att det regnar! Och jag var glad över att katten fick ett så långt liv! Nu ska jag försöka publicera detta!! Önskar dig en fin helg!

Solveig