15 april 2025

Tisdag före påsk

Gammal bild, blommorna har vissnat för åratal sedan.
  Mellanlandar här efter lunchen. Idag blev det en hederlig Korv Stroganoff. Varför är en viss maträtt hederligare än en annan? Och den här är väl inte så hederlig "Stroganoff" - vem var han. (Säkert en han) En förfader till Putin? Vilken annan mat kallar man "hederlig" - nu står det stilla - för nu är det lunchkoma eller nästan "paltschwimen".

Nu går jag ut och gör i ordning till graven. Penséer. Har ett händigt planteringstråg - lyfter av och tar hem och planterar. Självvattnande - så fiffigt och bra.

Lef o må!

Glöm inte älgvandringen! Kunskapskanalen t ex

Den stora älgvandringen – Idag 00:00 | SVT Play

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Alexander Stroganoff var en greve på mitten av 1800-talet, med världsbeförmda bufféer, där det bland annat bjöds på knaperstekta sillhuvuden, kokt gök i honungsmjölk, hälleflundralever-paté och spettvänd orre. När han blev gammal och tandlös så lär det ha varit hans kock som började med biff Stroganoff eftersom det var lite mer lättuggat.

lifeblog sa...

Tack Rexxie för bra info! Gös kokt I honungsmjölk lät nästan gott.... Ja, just ja Biff Stroganoff! Det var en dyrare variant. Vad kan det vegetariska alternativet vara tro? Hälsningar o tack från trött tant i gläntan

Gunilla sa...

Man kan grunna över mycket som vem Stroganoff var och så kul med info. Man lär sig nåt nytt varje dag. Vi gör den här rätten med vegetarisk korv och den blir lika god. En av mina favoriträtter. Ha en fin fortsättning på våren!

Hjortron sa...

Tack för tipset! Tänkte på att svamp skulle funka också men då blir det ju "eljest" ... Tack för att du hittade hit igen... Ha en fin vår du också !