7 januari 2022

Lite spak

 Jo, lite spak är jag - eller halvkrasslig kanske är rätta ordet. "Spak" betyder nog inte "halvkrasslig" - nå jag tar det som lite lugnt!

 Har en känsla av att Elisabet kommer att kommentera.... tack på förhand, kul.

I alla fall så är det öroninflammation - enligt självdiagnosen - då det runnit en blodblandad vätska ur örat  (hua)..... för säkerhets skull så kollade jag med distriktssköterskan idag och hon föreslog Ipren men det har jag inte så det blir hela två alvedon idag. (Min månadsdos?) 

Då jag hade detta för många år sedan så sammanföll det konstigt nog med avslutningen av Tour de Ski, då också!! Då ville1177 ville skicka mig alla milen till Mora men jag avstod pga av backklättringen... 1177 sa jaha "på din egna risk" - då fanns det en läkare på orten som på måndagen sa att du har tre hål på trumhinnan, du måste ha haft ont .... nähä..  

Ja, jag hade tur att jag inte var värre däran idag för det fanns ingen läkare på vårdcentralen. Här heter det "Vårdcentralen" - norrut heter det "Hälsocentralen". Vad heter det där ni bor??

En bild från i höst - tycker den är fin..... 


Har i alla fall plockat ner de  " julkrafssakerna" jag hade framme idag och städat en skräplåda (lite grann)mm och sett skidskytte (fast jag hörde som inget- trist) , varit ute ett par längre vändor, minus 22 resp minus13. Men nu har det börjat snöa.  Och ljuset börjar återkomma....  Ja och så kurs via Zoom, gick rätt bra med hörapparater på då, bara en timme så.  Endast några gånger kvar nu innan fortsättningskursen!! Yes! Till påsk! Tack Gysinge folkhögskola och PRO!!!!

OK Ha en god fortsättning på helgen - njut nu - snart oxveckorna!!












4 kommentarer:

Inger sa...

Hej!

plötsligt fick jag se att du har gjort blogginlägg! Mina kommer lite sporadiskt ...

Nu får du krya på dig /kram Inger

lifeblog sa...

Tack! Kul att höra av dig ! Ja det är lite sporadiskt här också!
Har blivit bättre, tack! Nu gäller det bara att hålla sig undan för smittan!
Ska kolla om du gjort nåt inlägg nu!
Ha det gott!

Elisabet. sa...

Men Elisabet var bortrest från den åttonde och några dagar framåt, faktiskt nästan en vecka, så nu först tittar hon in Spak säger jag också att jag är. Jag är lite spak idag .., halvseg, kanske jag menar.
Och vi säger vårdcentral här nere i Halland.
Hoppas örat bättrat sig!

lifeblog sa...

Elisabeth !

Nu ska vi ta och krya på oss.....

Vårvintervibbar ute....