14 november 2011

Baktankar

Att välja rätt är frågan ... men
nu vill jag baka - filmjölksbrödet från Strömsö!
Renés grova glutenfria bröd

Blanda filmjölk med lingon och sirap. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt bikarbonat till filmjölken och blanda samtliga ingredienser. Smörj och fodra en 1,5 liters form. Baka på 175 °C i 70-80 min.
Ingredienser:
Bikarbonat 2 tsk
Filmjölk 5 dl
Grov glutenfrimix 5 dl
Linfrö 1 dl
Fiberex 1 dl
Solrosfrö ½ dl
Salt 1 tsk
Kummin 1 tsk
Anis 1 tsk
Fänkål 1 tsk
Ljus sirap 1 dl
Lingonsylt 1 dl
Russin ½ dl
Hasselnötter ½ dl
Matfett
Glutenfritt ströbröd
Jag behöver ej baka glutenfritt - men gör det här - och det är så gott!

Inga kommentarer: