Att välja rätt är frågan ... men |
nu vill jag baka - filmjölksbrödet från Strömsö! |
Blanda filmjölk med lingon och sirap. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt bikarbonat till filmjölken och blanda samtliga ingredienser. Smörj och fodra en 1,5 liters form. Baka på 175 °C i 70-80 min.
Ingredienser:
- Bikarbonat 2 tsk
- Filmjölk 5 dl
- Grov glutenfrimix 5 dl
- Linfrö 1 dl
- Fiberex 1 dl
- Solrosfrö ½ dl
- Salt 1 tsk
- Kummin 1 tsk
- Anis 1 tsk
- Fänkål 1 tsk
- Ljus sirap 1 dl
- Lingonsylt 1 dl
- Russin ½ dl
- Hasselnötter ½ dl
- Matfett
- Glutenfritt ströbröd
- Jag behöver ej baka glutenfritt - men gör det här - och det är så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar