14 mars 2009

Annika Falkengren 2006

Annika Falkengren, vd för SEB, avbokade i sista stund en intervju med Amelia Adamos nya magasin M. Anledning: läsarna är för gamla. ''Nu byter vi bank'', rasar läsarna.
Annika Falkengren tackade ja till en intervju med M Magasin redan i januari. Dagen före intervjun, inprickad nästan vid pressläggningsögonblicket, lät hon hälsa via sin presschef att hon avbokar.
Enligt Amelia Adamo var motiveringen att Annika Falkengren inte förstått att tidningen M har läsare som är 50+. Detta förnekar Annika Falkengren i en artikel på N24.
- Detta är ju våra kunder. Det var inte motiveringen.
Men Amelia Adamo, som går hårt ut mot Annika Falkengren i tidskriftens senaste nummer, står på sig.
- Ord står inte mot ord. Det är klart att hon säger det nu. Men det skulle aldrig falla mig in att skriva på det här viset bara för att hon inte har lust att ställa upp för en intervju. Det var extremt tydligt att hon ställde in intervjun för att det är fel läsekrets, inte för att hon skulle göra något annat.
Och nu rasar Amelia Adamos läsare.
- Vi har fått väldigt många läsarbrev från personer som skriver att nu byter de bank. Det är också många som har skrivit direkt till Annika Falkengren, till SEB och till och med till andra banker för att få en kommentar. Även internt inom SEB har det väckt upprörda känslor. ..

Ur Artikel hämtad från Affärsvärldens webbtjänst.
Publicerad: 2006-04-28

Inga kommentarer: