5 februari 2015

Inlägg på min skendöda blogg - mest om MOZZARELLA



Idag har jag grejat med bilder för en fotobok åt en väninna med blick för bilder.
Det är hon som fotat bilden ovan.
Ja, var är den tagen? Härjedalen kanske - Kommer inte ihåg. 
Risken att hantera många bilder och inte döpa dem ordentligt.
Ska kolla med henne.

Läser hos Elisabet (länk till henne här) så mycket fint och underfundigt och tänkvärt och roligt 
och en av påhälsarna hos henne hade tydligen en "skendöd blogg" - tack för tipset - --
Det är bloggen jag ska skylla på då jag inte skriver på ett tag - eller?
Feltolkning?
Men nu skrev jag ju igår också ..
Nu till dagens viktiga budskap:
Bild från Wikipedia om Mozzarella.
Lystring nu alla norrlänningar och andra (i förskingringen) som saknar
KAFFEOST!
Häromdagen fick jag för mig att skiva mozzarella och lägga i kaffet - 
och
himmelska fröjder uppdagades (ja, ja nästan då)
testade det också på väninnan jag nämnde överst och hon blev lika lyrisk!
Man tager vad man haver!
Läste på nätet 10 tips att använda Mozzarella -inte ett om kaffe!
(Lärde mig att man kan frysa Mozzarella - bra!)

Bon appétit!

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Fina Solveig! Ja, jag har också testat mozarella i kaffet, smakar ju NÄSTAN som getost.

Pysselfarmor sa...

Javisst funkar mozarella i kaffet...det är nästan som "tjesaostn" som vi sa hemma i norr om mammas hemmagjorda kaffeost...jisses vad jag saknar den och den man kan köpa som fryst är långt ifrån mammas...förstås ;-))

Anonym sa...

Vad kul att ni också smakat - det påminner om "ko-ostn" - "tjesaostn" är nog samma! Har försökt att göra egen kaffeost - men det blev inte bra och vad mycket jölk och ... nä, enklare att köpa mozzarella!
Tack för att ni hälsat på mig!

Anonym sa...

Detta måste provas! Har inte fått kaffeost sen anno dazumal, det tar för lång tid att fixa. Men nu blir det till att lägga mozarella i kaffet. Tack för tipset!